Μάνη

Το μοναδικό τοπίο της Μάνης, αφήνει από την αρχή της αίσθηση ενός γοητευτικού προορισμού που ταξιδεύει το νου σε άλλες εποχές.

Άνυδρος, άγριος τόπος γεμάτος μικρούς πύργους, αρχαίες πόλεις, απίθανα σπήλαια, βυζαντινές εκκλησίες και πολύ ιδιαίτερες παραλίες.

Η Μάνη είναι χτισμένη με ένα τρόπο που μόνο εκεί μπορείς να δεις. Οι οικίες ήταν μικρά «οχυρά» που προστάτευαν τους απομονωμένους κατοίκους τους από τον καιρό, αλλά κυρίως από τους εισβολείς. Ένας αυτόνομος λαός που πάντα υπερασπίζονταν τον τόπο του με ιδιαίτερη γενναιότητα και δύναμη.

Αυτό το μέρος έχει κάτι απόμακρο, στα όρια του αφιλόξενου, που το κάνει τόσο σαγηνευτικό.

Τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη ανάπτυξη και ζήτηση από Έλληνες επισκέπτες, αλλά κυρίως από ξένους, π.χ. Γερμανούς και Γάλλους, που αρκετοί το έχουν κάνει μόνιμη κατοικία τους. Έχει διατηρηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το παραδοσιακό αρχιτεκτονικό στυλ της περιοχής με τα πετρόχτιστα σπίτια και τα μικρά παράθυρα (πύργοι).

Από την Μάνη μπορεί κανείς να κάνει πολύ ωραίες κοντινές εκδρομές, όπως στον παλιό οικισμό της Βάθειας, εξερεύνηση στις βυζαντινές εκκλησίες, στο σπήλαιο του Διρού, στο ακρωτήρι Ταίναρο, στο κρησφύγετο των πειρατών Πόρτο Κάγιο, το αρχαίο λιμάνι του Κότρωνα και πολλά άλλα.