Αθήνα

Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας. Πήρε το όνομά της από την θεά Αθηνά, που ήταν και η προστάτιδα της πόλης. Θεωρείται η ιστορικότερη πόλη της Ευρώπης μαζί με τη Ρώμη. Είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα ιστορικά της μνημεία που διασώθηκαν, έστω και μερικώς, στο πέρασμα των αιώνων.

Είναι ένα μείγμα πολλών πραγμάτων. Κουβαλάει το βάρος της ιστορίας και συγχρόνως είναι μία μοντέρνα πόληπου προσφέρει ηρεμία και χαλαρότητα, που μοιάζει να σταματάει το χρόνο.

Η ζωή στην πόλη της Αθήνας, είναι πάντοτε ενδιαφέρουσα. Παρότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί από την οικονομική κρίση, η πρωτευουσά της βρίσκεται σε ανάπτυξη. Πολιτιστικός οργασμόςαναπαλαιώσεις κτηρίων που είχαν εγκαταλειφθεί και μία υπερπροσπάθεια να εξελιχθεί και να μην έχει τίποτα να ζηλέψει από τις άλλες ευρωπαικές πρωτεύουσες. Η αυθεντικότητα που προσφέρει το “παραδοσιακό”, ενώνεται με τηνκαινοτομία κι έτσι η πόλη, τα εστιατόρια της, τα μουσεία της, οι galleries της γίνονται μία καινούρια πρόταση για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Όλ’αυτά μαζί με τον υπέροχο καιρό, την ασφάλεια που παρέχει και τον φιλόξενο πληθυσμό της, την κάνουν μία από τις καλύτερες επιλογές για να μείνει κάποιος.

Η πασίγνωστη ελληνική «φιλοξενία» βρήκε εφαρμογή στην Αθήνα και τις διάφορες περιοχές της. H Αθήνα ακολουθεί τις μεγάλες μητροπόλεις και δημιουργεί νέες ιδανικές περιοχές κατοίκησης. Υπάρχει μία στροφή της πόλης παγκοσμίως και ειδικά στην Ευρώπη γίνεται η επανακατοίκηση του κέντρου εδώ και καιρό. Στην Αθήνα είναι ακόμα στις αρχές. 

Για να πάρετε μια γεύση από τη σύγχρονη Αθήνα αρκεί να επισκεφθείτε τους σταθμούς του μετρό, οι οποίοι αποτελούν εξαιρετικά επιτεύγματα της μοντέρνας τεχνολογίας, όπου μπορείτε να δείτε και αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως κατά την κατασκευή των σταθμών. 

Κουλτούρα/διασκέδαση: ο Παρθενώνας, το Ηρώδειο, η Πνύκα, η Ρωμαϊκή Αγορά, η Ακαδημία Πλάτωνος και το Παναθηναϊκό Στάδιο, το οποίο ανοικοδομήθηκε στους αρχαίους χρόνους και αναστηλώθηκε για να φιλοξενήσει τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896. Τα τρία νεοκλασικά κτίρια στην Οδό Πανεπιστημίου, η Βουλή με τους Εύζωνες και το Ζάππειο Μέγαρο αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα της αρχιτεκτονικής των νεότερων χρόνων. 

Αξίζει επίσης, να επισκεφθείτε μουσεία, όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό, της Αρχαίας Αγοράς, το Ναυτικό, το Πολεμικό, της Βυζαντινής Τέχνης, το Λαογραφικό, το Νομισματικό, το μουσείο Μπενάκη, το Επιγραφικό, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, αλλά και την Εθνική Πινακοθήκη. 

Συγκοινωνίες: Το κέντρο της Αθήνας έχει πολύ καλή προσβασιμότητα με συγκοινωνίες. Μετρό, τρένο, 130 γραμμές λεωφορείου, 12 γραμμές τρόλεϊ, 3 γραμμές τραμ, ταξί, όλα περνάνε από το κέντρο.

Αγορά: Η αγορά της Αθήνας έχει γίνει σημείο προορισμού για όλους τους επισκέπτες, ειδικά η Ερμού, το Κολωνάκι, η Βουκουρεστίου, τα πολυκαταστήματα της Πανεπιστημίου, η Πατησίων και οι μικρότερες τοπικές περιοχές.

Πληθυσμός: 745.514 είναι οι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων