Εξάρχεια

Τα Εξάρχεια είναι με πολλούς τρόπους ένα καλά κρυμμένο μυστικό της Αθήνας, που ανακαλύφθηκε και αγαπήθηκε από τους διεθνείς επισκέπτες. Ούτε αναρχικό, ούτε αριστοκρατικό. Ίσως το πιο γνήσιο αστικό κομμάτι της Αθήνας. Βρίσκεται πίσω από τα κύρια κτίρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είναι αναμφισβήτητα μία γειτονιά που συνδυάζει με επιτυχία τις οικογένειες που ζουν χρόνια εκεί, με τους νέους, φοιτητές ή καλλιτέχνες, διανοούμενους και πολιτικούς. Αρχιτεκτονική με ταυτότητα, καλλιτεχνικό στέκι, γεμάτο εκφραστές της ζωντανής τέχνης του δρόμου και του graffiti, που φαίνεται να καλύπτει σχεδόν κάθε σημείο του τοίχου, στέκι του βιβλίου. Μερικές από τις καλύτερες αθηναϊκές ταβέρνες βρίσκονται εδώ, καθώς και τα πιο εναλλακτικά μπαρ και υπόγειους χώρους μουσικής. Θα βρείτε μικρά βιβλιοπωλεία-χαρτοπωλεία και περίεργα καταστήματα νέων δημιουργών, μικρά μπακάλικα, μανάβικα, χασάπικα και μαγαζιά με «ψαγμένα» είδη υγιεινής διατροφής. Τα Σάββατα, «εναλλακτικοί» νέοι και ηλικιωμένοι, κατευθύνονται όλοι μαζί προς την οδό Καλλιδρομίου, κάτω από το λόφο της Στρέφι, για να πάρουν φρέσκα προϊόντα στην παραδοσιακή λαϊκή αγορά.

Ιδιαιτερότητα: Μέσα στο κέντρο της Αθήνας, μία όμορφη, δυναμική περιοχή ανάμεσα στον λόφο του Λυκαβηττού το Στρέφι, δίπλα σε όλα και με προσιτές τιμές σε ενοίκια και αγορά.

Μέσος όρος αγοράς/ενοικίασης: Αγορά από 1.000€/τ.μ.-3.500€/τ.μ.(υψηλότερες τιμές στον περιφερειακό Λυκαβηττού) και από 5€ /τ.μ.-15€ /τ.μ. για ενοικίαση.

Πράσινο: Λόφος Λυκαβηττού και λόφος Στρέφι.

Συγκοινωνίες: Κοντά στις αφετηρίες της Ακαδημίας. Μετρό από στάση Πανεπιστήμιο και Ομόνοια. Επίσης τρένο από Ομόνοια. Πάνω από 10 γραμμές λωφορείων περνάνε από τους κεντρικούς δρόμους.

Αγορά: Βιβλία, εναλλακτικά ρούχα και πολλά μαγαζιά μικρών δημιουργών. Στην οδό Στουρνάρη, απλώνεται η “Silicon Valley” των Αθηνών.

Διασκέδαση: Κινηματογράφοι, θέατρα, café-restaurants, αρκετά bars-clubs, πολλές παραδοσιακές ταβέρνες, εστιατόρια και μαγειρεία, galleries, μικρές μουσικές σκηνές.