Ικαρία

Η Ικαρία έχει μια αγνή ομορφιά που κάποιος δεν πρέπει να χάσει. Το νησί είναι γνωστό για τη φιλοξενία των κατοίκων του και την παραδοσιακή κουζίνα. Βρίσκεται δυτικά της Σάμου και προσφέρει χαλαρωτικές διακοπές. Από τους αρχαίους χρόνους θεωρήθηκε ένα θέρετρο υγείας γιατί έχει πολλές ιαματικές πηγές.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων της Ικαρίας έχει μετακομίσει σε χωριά ψηλά στις βραχώδεις πλαγιές του νησιού, αλλά αυτή η απομόνωση τους έχει οδηγήσει σε μια διαφορετική νοοτροπία και τους έκανε να απολαμβάνουν τη ζωή με ένα μάλλον μοναδικό τρόπο. Αυτήν την διαφορετική προσέγγιση της ζωής την βλέπει κάποιος σε όλο το νησί και τα πανέμορφα χωριά του.

Το νησί προσφέρει στους επισκέπτες της μια μεγάλη ποικιλία από δραστηριότητες, όπως επίσκεψη στα γραφικά χωριά, μεγάλους περιπάτους στη φύση, βουνά, ποτάμια, πολλές όμορφες παραλίες με καθαρά νερά, ιαματικά νερά και αρκετά αξιοθέατα όπως τα κάστρα, μουσεία, μοναστήρια, ναούς και σπηλιές.

Η Ικαρία είναι εύκολα προσβάσιμη, είτε αεροπορικώς κατευθείαν από την Αθήνα ή με το πλοίο. Κοντινά νησιά περιλαμβάνουν την Μύκονο, Πάτμο, Σάμο και την Χίο. Οι γραμμές φεριμπότ συνδέουν την Ικαρία τακτικά με το λιμάνι του Πειραιά και διάφορα άλλα νησιά.