Κέα

Η Κέα, επίσης γνωστή ως Τζια, βρίσκεται νότια της Αττικής και ακριβώς απέναντι από το Λαύριο. Αν και ανήκει στα νησιά των Κυκλάδων, η αρχιτεκτονική και τα τοπία έχουν μικρή ομοιότητα με τα άλλα νησιά. Διαθέτει εξαιρετικές παραλίες με πεντακάθαρα νερά και κάποια πολύ δημοφιλή μονοπάτια πεζοπορίας τα οποία οδηγούν στην Αρχαία Καρθαία και το μοναστήρι της Καστριανής. Επίσης, είναι ένας παράδεισος για πεζοπορίες με αριθμημένες διαδρομές που σας οδηγούν μέσα από τα διάφορα τοπία σε απομακρυσμένους όρμους και ερείπια αρχαίων πόλεων.

Λόγω της κοντινής απόστασης από την Αθήνα, περίπου 2 ώρες οδικώς και στη συνέχεια με το ferryboat, είναι ένας πολύ δημοφιλές προορισμός και προτιμάται από τους Αθηναίους, πολλοί από αυτούς έχουν τις εξοχικές τους κατοικίες εδώ.

Το νησί έχει πλούσια ιστορία, μια πολύ ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική δομή, μια όμορφη χώρα με το μεσαιωνικό κάστρο και το περίφημο πέτρινο λιοντάρι, πολλά γραφικά παραθαλάσσια χωριά και τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του νησιού είναι από τα καλύτερα της Ελλάδας. Οι επιλογές διαμονής περιλαμβάνουν πολυτελή boutique hotels, ακριβά ξενοδοχεία, πολυτελές θέρετρα και βίλες, γοητευτικά στούντιο, διαμερίσματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια.