Κύθηρα

Το νησί βρίσκεται στη νότια πλευρά της Πελοποννήσου και είναι αρκετά μακρινό από τα άλλα Ιόνια νησιά.  Είναι ένας ήρεμος προορισμός που προσφέρει μια πολύ χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Η Βενετσιάνικη αρχιτεκτονική είναι ιδιαίτερα εμφανής στην χώρα, η οποία προσφέρει μια εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Εξαιρετικές παραλίες, όμορφα χωριά σε μεσαιωνικό στυλ, πολλά μοναστήρια και μπορείτε να βρείτε ακόμη και αρκετά εγκαταλειμμένα χωριά «φαντάσματα» για να εξερευνήσετε.

Το νησί προσφέρει μια ποικιλία καταλυμάτων, ως επί το πλείστον μικρά παραθαλάσσια ξενοδοχεία και παραδοσιακά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια. Το βενετσιάνικο κάστρο πάνω από την χώρα και το εκκλησάκι στο εσωτερικό του σπηλαίου της Αγίας Σοφίας σίγουρα αξίζουν μια επίσκεψη.

Ο πιο γρήγορος τρόπος να ταξιδέψετε προς τα Κύθηρα είναι με αεροπλάνο από την Αθήνα, η πτήση διαρκεί 40 λεπτά.  Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε τα πλοία από τα λιμάνια του Γυθείου ή της Νεάπολης στην Πελοπόννησο, ένα ταξίδι περίπου 5 ωρών με το αυτοκίνητο από την Αθήνα και η διαδρομή με το ferry boat είναι περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.