Λευκάδα

Η Λευκάδα θεωρείται το πιο εξωτικό ελληνικό νησί και συγκρίνεται συχνά με τα νησιά της Καραϊβικής λόγω του εντυπωσιακού μπλε χρώματος της θάλασσας και τις λευκές αμμώδεις παραλίες, οι οποίες περιβάλλονται από πλούσια βλάστηση. Βρίσκεται δυτικά της ηπειρωτικής Ελλάδας και είναι ένας προορισμός διακοπών για κάθε γούστο, παρουσιάζοντας εντυπωσιακά τοπία, πανέμορφα χωριά δίπλα στη θάλασσα με ταβέρνες που προσφέρουν ολόφρεσκο ψάρι και παραδοσιακή τοπική κουζίνα και έχετε την ευκαιρία να κάνετε πολλές εκδρομές με βαρκούλες και καΐκια για να εξερευνήσετε αυτήν την όμορφη τοποθεσία.

Διαθέτει κυρίως παραδοσιακά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε μια σειρά από πολυτελή resorts και boutique hotels. Οι καταρράκτες του Νυδριού και το μοναστήρι της Παναγίας Φανερωμένης είναι τα πιο γνωστά αξιοθέατα του νησιού.

Η Λευκάδα συνδέεται με την Ήπειρο μέσω μιας μικρής γέφυρας και, ως εκ τούτου, είναι εύκολα προσβάσιμη με το αυτοκίνητο. Η διαδρομή από την Αθήνα είναι περίπου 6 ώρες.