Μήλος

Η Μήλος είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας και έχει τις πιο θεαματικές παραλίες του Αιγαίου, πάνω από 70 σε αριθμό.  Επιπλέον, η φύση του νησιού είναι μοναδική και αποτελείται από εντυπωσιακά τοπία, την χώρα της την Πλάκα, γραφικά χωριά, ηφαιστειακά χαρακτηριστικά, αρχαία ορυχεία, σπηλιές, ιαματικές πηγές και έναν υποβρύχιο παράδεισο για τους δύτες.

Χαρακτηριστικό, μόνο εδώ και στο κοντινό νησί της Κιμώλου θα βρείτε μικρά πολύχρωμα σπιτάκια πάνω στη θάλασσα, που χρησιμοποιήθηκαν από τους ψαράδες για να στεγάσουν τις βάρκες τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Οι επισκέπτες απολαμβάνουν επίσης την εξαιρετική παραδοσιακή και τοπική κουζίνα και το νησί φημίζεται για το ολόφρεσκο ψάρι. Υπάρχουν μια σειρά από πολύ καλά εστιατόρια και ταβέρνες που έχουν ελληνική πελατεία όχι μόνο τουρίστες και προτιμούνται και από τις δύο κατηγορίες επισκεπτών.

Αρχαιολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κατακόμβες, το Μεταλλευτικό Μουσείο, το Λαογραφικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο με το αντίγραφο του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου.

Αξίζει να επισκεφθείτε την Κίμωλο, έχει τακτικά δρομολόγια από το ψαροχώρι Πολλώνια. Υπάρχουν εκδρομές γύρω από αυτό το νησί σε παραλίες και ιαματικά λουτρά και η παραμονή σας, είτε μονοήμερη ή ακόμα και αρκετές ημέρες, θα είναι μια εμπειρία που έχουν λίγοι μόνο τουρίστες.

Πλοία προς την Μήλο αναχωρούν καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά κατά τη θερινή περίοδο και η διάρκεια του ταξιδιού ποικίλλει, ανάλογα με το πλοίο και το δρομολόγιο. Μπορεί να διαρκέσει από 4 έως 8 ώρες, αλλά μπορείτε επίσης να ταξιδέψετε με αεροπλάνο από την Αθήνα.