Νέο Ψυχικό

Στο Νέο Ψυχικό είναι συνοικισμός του Δήμου Ψυχικού-Φιλοθέης, εκεί που ουσιαστικά βρίσκεται «η ζωή της πόλης». Πυκνοκατοικημένη, νεανική και δραστήρια περιοχή. Διασχίζοντας τη Δημητρίου Βασιλείου με κατεύθυνση την πλατεία της Αγίας Σοφίας, συναντά κανείς ορισμένα από τα πιο ιδιαίτερα cafés, ενώ δε χορταίνει να περιδιαβαίνει στα γύρω στενά με τα υπέροχα νεοκλασσικά σπίτια. Κάπου εκεί βρίσκεται και το Οικολογικό Πάρκο.

Μία περιοχή που μπορεί κανείς να βρει και πιο καινούρια κτήρια και που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δημοφιλής.

Ιδιαιτερότητα: Το Νέο Ψυχικό είναι η ζωντανή πλευρά του Ψυχικού. Πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στα βόρεια προάστια. Απολύτως αυτόνομη περιοχή, αφού μπορεί να βρει κανείς τα πάντα.

Πράσινο: Άλσος Ψυχικού, ρέμα Φιλοθέης.

Συγκοινωνίες: Σύνδεση με όλο το Λεκανοπέδιο. Πολλές γραμμές λεωφορείου που κάνουν στάση στην Λεωφόρο Κηφισίας και δημοτικά λεωφορεία. Κοντινότεροι σταθμοί μετρό Εθνική Άμυνα και Κατεχάκη.

Αγορά: Μεγάλα super market, πολλά μικρά μανάβικα, χασάπικα, mini markets, φούρνους και πολλά εμπορικά καταστήματα που καλύπτουν το μεγαλύτερο φάσμα αναγκών και επιθυμιών.

Μέσος όρος αγοράς/ενοικίασης: Λόγω της μεγάλης ζήτησης που έχει και της μικρής προσφοράς σε ακίνητα, οι τιμές τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί. Για αγόρά υπάρχει αρκετή διαφορά, ανάλογα με το δρόμο που βρίσκεται το ακίνητο και το κτήριο. Βλέπουμε τιμές από 1.000€/τ.μ.- 5.000€/τ.μ. και για ενοικίαση 8€/τ.μ.-15€/τ.μ..

Κουλτούρα/διασκέδαση: Θερινό σινεμά, διάφορα διάσημα ζαχαροπλαστεία, café και ενδιαφέροντα εστιατόρια και bars.

Spots: Οικολογικό πάρκο, πλατεία Αγίας Σοφίας.