Παπάγος

Δημιούργημα του Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών το 1950, με τα πρότυπα των αγγλικών κηπουπόλεων, για την στεγαστική αποκατάστασή τους. Η ονομασία του οφείλεται στον Στρατηγό Παπάγο.

Η περιοχή βρίσκεται κοντά στο κέντρο της Αθήνας και στον Υμηττό, με πλούσια άλση και χώρους πρασίνου, έχει αραιή δόμηση με χαμηλό συντελεστή και υπάρχουν πολλές μονοκατοικίες του ΄60 και του ΄70,

Από τους πιο πράσινους δήμους, αλλά και περιοχή αμιγούς κατοικίας με πολλές οικογένειες και κατοικίδια, με 16 συνολικά πάρκα και άλση. Υπάρχει επίσης μία ενδιαφέρουσα ρεματιά.

Με τη διάνοιξη της Αττικής Οδού ο Δήμος απέκτησε γρήγορη σύνδεση με τα Μεσόγεια, τη Δυτική Αττική, και τις Εθνικές Οδούς 1 και 8.

Ο Παπάγος ανήκει στον δήμο Χολαργού-Παπάγου, που είναι ένας ενεργητικός δήμος με πολλές παροχές για τον πολίτη του.

Ιδιαιτερότητα: Μία αραιοκατοικημένη περιοχή με ωραίες παλιές μονοκατοικίες ή σύγχρονες καλόγουστες πολυκατοικίες και κατοίκους που βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους και κάνουν jogging γύρω από το σπίτι τους.

Πράσινο: Γενικά είναι μία «πράσινη» περιοχή. Εκτός από το άλσος στο κέντρο της, μπορεί κανείς απλώς να περπατήσει και να βρεθεί σε μικρά αλσύλια, πάρκα ή ακόμα και σε ωραίες πευκόφυτες γειτονιές.

Συγκοινωνίες: Συγκοινωνιακά η περιοχή εξυπηρετείται από τη Λεωφόρο Μεσογείων και το σταθμό του Μετρό Εθνική Άμυνα. Υπάρχουν διάφορες γραμμές λεωφορείων.

Αγορά: Η περιοχή είναι αμιγώς οικιστική, αλλά φυσικά υπάρχει η κατάλληλη αγορά για να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων της.

Μέσος όρος αγοράς/ενοικίασης: Οι τιμές στην πώληση ακινήτου κυμαίνονται μεταξύ 1.200€/τ.μ.- 5.000€/τ.μ. και για ενοικίαση 6€/τ.μ.- 13€/τ.μ

Κουλτούρα/διασκέδαση:Η περιοχή δεν διαθέτει ποικιλία χώρων διασκέδασης. Πολύ σημαντικό είναι το Φεστιβάλ που γίνεται στο Κηποθέατρο.

Spots: Σίγουρα τα πάρκα και τα άλση για τους κατοίκους της, αλλά και τα κατοικίδιά τους.