Παξοί

Οι Παξοί είναι σίγουρα το λιγότερο εμπορικό των νησιών του Ιονίου και πραγματικά ένας μαγευτικός προορισμός. Αυτό το νησί προτιμάται από τους επισκέπτες του για το πανέμορφο τοπίο του, που φαντάζει σχεδόν εξωπραγματικό, τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και την αξιοσημείωτη φιλοξενία των ντόπιων.

Οι Παξοί μπορούν εύκολα να εξερευνηθούν με τα πόδια, το ποδήλατο ή το αυτοκίνητο και παντού υπάρχει ένα αίσθημα χαλάρωσης και ηρεμίας. Η χώρα των Παξών είναι μικρή με βενετσιάνικη αρχιτεκτονική και έχει μικρά γραφικά σοκάκια που οδηγούν στην κεντρική πλατεία πάνω στη Θάλασσα, όπου βρίσκονται πολλά όμορφα καφέ, μπαρ και εστιατόρια που προσφέρουν εξαίρετη τοπική κουζίνα υψηλού επιπέδου. Θαλάσσια ταξί είναι διαθέσιμα για εκδρομές στα κοντινά νησιά Αντίπαξοι και Μογγονήσι.

Οι Παξοί εξυπηρετούνται από Κέρκυρα. Οι επισκέπτες συνήθως ταξιδεύουν αεροπορικώς από την Αθήνα προς την Κέρκυρα και στη συνέχεια με καράβι ή υδροπλάνο. Τα ιπτάμενα δελφίνια κάνουν περίπου 1 ώρα από την Κέρκυρα. Επίσης μπορούν να ναυλωθούν Θαλάσσια ταξί. Αν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο προς την Κέρκυρα ή τους Παξούς υπάρχουν δρομολόγια από την Ιταλία και την Ηγουμενίτσα.