Πόρος

Το μικρό νησί του Πόρου είναι το πιο κοντινό στην Αθήνα, ένα πολύ χαλαρωτικό μέρος για οικογενειακές διακοπές και ένας δημοφιλές προορισμός για το Σαββατοκύριακο για τους Αθηναίους. Τον τελευταίο καιρό ο Πόρος έχει γίνει μια πολύ δημοφιλής τοποθεσία για ιστιοπλοΐα στον κόλπο του Σαρωνικού.

Ο Πόρος διαθέτει αρκετές όμορφες αμμώδεις παραλίες και απόμερους κολπίσκους και το πιο γραφικό σημείο του νησιού είναι το Λιμανάκι της Αγάπης, που περιβάλλεται από το χαρακτηριστικό πευκοδάσος της περιοχής και την γραφική χώρα. Μια ποικιλία από καλά εστιατόρια, παραδοσιακές ταβέρνες, καφετέριες και μπαρ που βρίσκονται μπροστά στη θάλασσα θα σας δώσουν την ευκαιρία να απολαύσετε τις βραδιές σας.

Μπορείτε να βρείτε κάποια ακριβά παραθαλάσσια ξενοδοχεία στο Ασκέλι, αλλά η διαμονή στο νησί περιορίζεται κυρίως σε συμβατικά διαμερίσματα, στούντιο και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Το ιστορικό μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής αξίζει μια επίσκεψη.

Ιπτάμενα δελφίνια και flying cats αναχωρούν καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά για τον Πόρο, το ταξίδι διαρκεί περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά. Το ταξίδι με το ferry boat διαρκεί 2 ώρες και 30 λεπτά και η διαδρομή με το αυτοκίνητο για το λιμάνι του Γαλατά διαρκεί περίπου 2 ώρες. Τα καράβια από Γαλατά για τον Πόρο κάνουν περίπου 20 λεπτά.