Σαντορίνη

Το ημισφαιρικό νησί της Σαντορίνης αποτελείται από ένα συγκρότημα 5 νησιών και βρίσκεται στο νοτιότερο τμήμα των Κυκλάδων. Λέγεται ότι ο Jaques Cousteau cyclades_7αναζητούσε εδώ την χαμένη πόλη της Ατλαντίδας. Ολόκληρη η περιοχή εξακολουθεί να είναι ένα ενεργό ηφαίστειο με τον κρατήρα να βρίσκεται μέσα στη θάλασσα και μπορεί κάποιος να παρατηρήσει διάφορες σημαντικές γεωλογικές δομές.

Είναι μάλλον ένας “ρομαντικός” προορισμός, προτιμάται από εραστές και ζευγάρια που σχεδιάζουν τις γαμήλιες τελετές τους εδώ, ωστόσο, η καταπληκτική και μοναδική θέα από την Καλντέρα και το περίφημο ηλιοβασίλεμα προσελκύουν πολλούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο και το νησί είναι ένας εξαιρετικά δημοφιλές προορισμός όλο το χρόνο.

Κύρια αξιοθέατα είναι τα χωριά που βρίσκονται ψηλά στα βράχια. Μπορείτε να βρείτε πολυσύχναστες αλλά και πιο ήσυχες περιοχές, οι οποίες είναι περιτριγυρισμένες από αμπέλια και όμορφα λευκά σπίτια, το σημαντικότερο όμως είναι η μαγευτική θέα στο Αιγαίο. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν την εξαίρετη τοπική κουζίνα, να αγοράσουν τα φημισμένα παραδοσιακά προϊόντα και έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις διάφορες ποικιλίες κρασιών του νησιού.

Οι παραλίες περιβάλλονται από καταγάλανα βαθιά νερά και έχουν λευκά, κόκκινα και μαύρα βότσαλα. Ενδιαφέρον είναι και οι βραχώδεις σχηματισμοί και τα σεληνιακά τοπία.  Είναι σίγουρα ένα ασυνήθιστο μέρος το οποίο αξίζει να επισκεφτείτε.

Τα ferry boat αναχωρούν καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά και το ταξίδι είναι περίπου 8 ώρες, αλλά μπορείτε επίσης να ταξιδέψετε με το αεροπλάνο.