Σίφνος

Η Σίφνος έχει γίνει ένας πολύ trendy προορισμός τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της μποέμ ατμόσφαιρας του νησιού και της εξαιρετικής τοπικής κουζίνας από διάσημους σεφ που βρίσκεις στις παραδοσιακές ταβέρνες, καθώς και στα chic εστιατόρια. Τα διάφορα μοντέρνα καφέ, μπαρ και clubπροσθέτουν στην hip ατμόσφαιρα του νησιού.

Την ίδια στιγμή, προσφέρει μια ποικιλία από επιλογές, είτε πρόκειται για τις πολλές οργανωμένες ή απομονωμένες αμμώδεις παραλίες, καταδύσεις, η εντυπωσιακή χώρα, τα μικρά και γραφικά παραδοσιακά χωριά, περισσότερες από 200 εκκλησίες, το Λαογραφικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και πολλά άλλα.

Η Σίφνος θεωρείται το κέντρο της κεραμικής τέχνης για τις Κυκλάδες από την αρχαιότητα και διατηρεί αυτήν την παράδοση μέχρι και σήμερα. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάφορα ενδιαφέροντα εργαστήρια κεραμικής ή να αγοράσουν όμορφα κεραμικά αντικείμενα και έργα τέχνης.

Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια προς Σίφνο από το λιμάνι του Πειραιά και το ταξίδι διαρκεί περίπου 4 έως 8 ώρες, ανάλογα με το πλοίο και το δρομολόγιο. Η Σίφνος συνδέεται με πολλά άλλα νησιά των Κυκλάδων, όπως την Μήλο, Κίμωλο, Κύθνο και Σέριφο.