Σπέτσες

Ένα άλλο πανέμορφο νησί του Σαρωνικού, κοντά στην Αθήνα και ιδανικό για εκδρομές ή για το Σαββατοκύριακο. Προσφέρει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα και προτιμάται για ιστιοπλοΐα και πεζοπορία. Η εντυπωσιακή χώρα είναι τέλεια για μεγάλους περιπάτους στο όμορφο λιμάνι με τις μαρίνες σκαφών, έχει όμορφα μικρά μαγαζάκια, ελκυστικά boutique hotels, studios και κάποια αποκλειστικά ξενοδοχεία με πισίνες και spa, ωραία καφέ, καλά εστιατόρια και μια ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή.

Οι παραλίες είναι υπέροχες αλλά σε απόσταση από την χώρα και είναι προσβάσιμες μόνο με καραβάκια ή λεωφορείο. Βρέλλου, Αγία Μαρίνα και Αγία Παρασκευή είναι μερικές από αυτές που αξίζει να επισκεφτείτε. Το διάσημο αξιοθέατο του νησιού είναι το Μουσείο της Μπουμπουλίνας, ένα παραδοσιακό αρχοντικό που ήταν το σπίτι της διάσημης ηρωίδας της ελληνικής επανάστασης.

Η Ύδρα είναι 2 ώρες μακριά από την Αθήνα και έχει συχνά δρομολόγια προς  τον Πόρο και τις Σπέτσες, και η διαδρομή με το καράβι από την Ερμιόνη στην Πελοπόννησο διαρκεί 20 λεπτά.