Τήνος

Η Τήνος βρίσκεται στη βόρεια πλευρά των Κυκλάδων και είναι ένα μέρος με μεγάλη θρησκευτική σημασία λόγω της περίφημης εκκλησίας της Παναγίας Ευαγγελίστριας στην χώρα του νησιού. Οι Έλληνες θεωρούν αυτή την εκκλησία φύλακα και προστάτη για ολόκληρη τη χώρα και πολλοί προσκυνητές επισκέπτονται το νησί τακτικά, ολόκληρο το χρόνο, ειδικά στις 15 Αυγούστου, όταν γιορτάζεται η ονομαστική εορτή της εκκλησίας αυτής, μια πολύ σημαντική γιορτή για την Τήνο.

Είναι ένας προορισμός για οικογένειες και για επισκέπτες που προτιμούν ήρεμες διακοπές, απολαμβάνοντας όμορφες, αμμώδης και ήρεμες παραλίες. Έχει αρκετά παραδοσιακά χωριά στο νησί με μοναδική αρχιτεκτονική και μπορεί κάποιος να επισκεφτεί εντυπωσιακά μοναστήρια που βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές του νησιού.

Το ταξίδι μπορεί να συνδυαστεί με επισκέψεις σε πολλά άλλα νησιά, όπως η Μύκονος, Πάρος, Νάξος, Άνδρος, Αμοργό, Ίο και Σύρο. Τα συμβατικά πλοία από το λιμάνι του Πειραιά κάνουν περίπου 5 ώρες και τα ταχύπλοα 3 ½ ώρες. Υπάρχουν επίσης δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας, περίπου 4 ώρες με συμβατικό πλοίο ή 2 ώρες με ταχύπλοα.