Βούλα

Βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές της Γλυφάδας και της Βουλιαγμένης.

Υπάρχουν ίχνη κατοίκησης από το τέλος της νεολιθικής εποχής και ίχνη μυκηναϊκών οικισμών στην περιοχή. Μαζί με τη Βουλιαγμένη αποτελούσε το δήμο Αιξωνίδων Αλών στην αρχαιότητα. Στο τέλος του 19ου αιώνα είχε τη μορφή φέουδου και οι έμποροι που έκαναν τη διαδρομή από τον Πειραιά στα Μεσόγεια, πλήρωναν “διόδια”. Τους μάρκαραν με μία βούλα για να αναγνωρίζουν ότι έχει καταβάλει το εκάστοτε αντάλλαγμα. Κι έτσι ονομάστηκε Βούλα.

Ο σημερινός οικισμός δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1920 από έναν οικοδομικό συνεταιρσμό που κατασκεύασε παραθεριστικές κατοικίες. Αργότερα εγκαταστάθηκαν κάποιες οικογένειες προσφύγων που τους παραχωρήθηκε μία έκταση. Ο πληθυσμός της περιοχής αυξάνεται συνεχώς με εξαιρετικά μεγάλο ρυθμό.

Spots: Η παραλία της και η θέα από το Πανόραμα.

Ιδιαιτερότητα: Η περιοχή, ενώ ξεκίνησε ως παραθεριστική, τώρα είναι προορισμός μόνιμης κατοικίας. Κοντά στη θάλασσα, αλλά με συνοικία και στο βουνό. Στην περιοχή του Πανοράματος η θέα στη θάλασσα είναι μοναδική.

Συγκοινωνίες: Στην Βούλα βρίσκεται ο τερματικός σταθμός του τραμ και επικοινωνεί με όλο το λεκανοπέδιο είτε με λεωφορείο, είτε με ΚΤΕΛ.

Πράσινο: Πάρκα και βόλτα στο βουνό στο Πανόραμα.

Αγορά Η Βούλα έχει δική της αγορά με όλα τα απαραίτητα.

Μέσος όρος αγοράς/ενοικίασης: Η αγορά κυμαίνεται από 1.100€/τ.μ.- 10.000€/τ.μ. και για ενοικίαση 5€/τ.μ.- 30€/τ.μ. και επιρρεάζονται πολύ από την τοποθεσία και τη θέα που διαθέτει το οίκημα.

Κουλτούρα/ διασκέδαση: Εστιατόρια, café, bars και μεγάλα clubs στην παραλιακή οδό.