Ύδρα

Η Ύδρα βρίσκεται ανάμεσα στον Πόρο και στις Σπέτσες και είναι ένα από τα πιο γραφικά και κοσμοπολίτικα νησιά του Σαρωνικού. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής λόγω της κοντινής της απόστασης από την Αθήνα, μόνο 2 ώρες με το καράβι, και έτσι ένας προτιμώμενος προορισμός για το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα αυτοκίνητα και όλα τα οχήματα απαγορεύονται αυστηρώς στο νησί και η κυκλοφορία γίνεται με τα πόδια, με βαρκούλες ή με τα γαϊδουράκια, τα οποία είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό γνώρισμα του νησιού.

Η χώρα είναι τοποθετημένη μέσα σε πράσινους λόφους και έχει εντυπωσιακά πέτρινα αρχοντικά. Το νησί προσφέρει αρκετά μονοπάτια για πεζοπορία που οδηγούν σε γραφικά μοναστήρια στην ύπαιθρο. Οι παραλίες της περιοχής αποτελούνται από μικρούς κολπίσκους με κρυστάλλινα, τουρκουάζ και σμαραγδένια νερά. Ο Άγιος Νικόλαος, Μπίτση, Βλύχος και τα Καμίνια είναι οι πιο όμορφες παραλίες για να επισκεφθείτε.

Το νησί έχει αναπτυχθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας στους επισκέπτες διαμονή σε ελκυστικά ξενοδοχεία, boutique hotelsκαι ξενώνες με προσοχή στη λεπτομέρεια. Το όμορφο λιμάνι είναι ιδανικό για μεγάλους περιπάτους, για να απολαύσετε την υπέροχη τοπική κουζίνα και να πιείτε ένα ποτό στα όμορφα μικρά μπαράκια.

Η διαδρομή με ferryboat από την Αθήνα είναι περίπου 2 ώρες και η Ύδρα συνδέεται με τον Πόρο, τις Σπέτσες και την Ερμιόνη στην Πελοπόννησο, μια διαδρομή 20 λεπτών με το καράβι.