Κρήτη

Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το μεγαλύτερο στο Αιγαίο Πέλαγος. Ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός όλο το χρόνο λόγω των ιδανικών καιρικών συνθηκών, προσφέρει στους επισκέπτες μια μεγάλη ποικιλία από θαλάσσια σπορ και αθλητικές δραστηριότητες, όπως canyon hiking και trekking σε πανέμορφα ορεινά τοπία και κοιλάδες. Οι μαγευτικές παραλίες σε εκπληκτικά τοπία και τα φημισμένα τροπικά ακρογιάλια Μπάλος, Ελαφονήσι και Φαλάσαρνα είναι πολύ εντυπωσιακά.

Αξίζει να επισκεφθείτε τα μινωικά ανάκτορα, τα γραφικά χωριά, τα μεσαιωνικά κάστρα, τα οθωμανικά τζαμιά και τα βυζαντινά μοναστήρια. Η εξαίρετη παραδοσιακή κουζίνα του νησιού σε συνδυασμό με την θερμή φιλοξενία των Κρητικών είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις του καλού φαγητού και του κρασιού και η Κρητική κουζίνα είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες της Ελλάδας.

Η Κρήτη διαιρείται σε τέσσερις περιφέρειες, Χανιά και Ρέθυμνο στην δυτική πλευρά, Ηράκλειο και Λασίθι στην ανατολική πλευρά. Οι βόρειες ακτές του νησιού είναι περισσότερο ανεπτυγμένες, ενώ η νότιες παραθαλάσσιες περιοχές είναι πιο απομονωμένες με ήσυχο περιβάλλον.

Το ταξίδι από το λιμάνι του Πειραιά προς Κρήτη με πλοίο διαρκεί περίπου 7 έως 8 ½ ώρες, ανάλογα τις επιλεγμένες διαδρομές. Η πτήση από Αθήνα διαρκεί περίπου 55 λεπτά.