Βουλιαγμένη

Η Βουλιαγμένη είναι μία παραθαλάσσια περιοχή, μόλις 25 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Αραιοκατοικημένη περιοχή, με ωραία διαμερίσματα και πολυτελείς μονοκατοικίες. Μέχρι πριν κάποια χρόνια θεωρούνταν παραθεριστική περιοχή και γι’αυτό αναπτύχθηκαν και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Τώρα όμως, οι περισσότεροι κάτοικοί, μένουν εκεί μόνιμα. Είναι αμιγώς οικιστική και είναι γνωστή για τις ακριβές τιμές στα ακινητά της. Μία τεράστια παραλιακή ζώνη, όπου σχηματίζονται οι χερσόνησοι του Καβουριού και του Λαιμού.

Το όνομά της το πήρε από την πασίγνωστη λίμνη της Βουλιαγμένης.

Ιδιαιτερότητα: Η περιοχή που δίνει την αίσθηση των διακοπών στους κατοίκους της. “Μαζεμένη” περιοχή, για ανθρώπους που αγαπούν τη θάλασσα και που ονειρεύονται τη ζωή τους σε πολύ ήρεμους ρυθμούς, με υψηλή ποιότητα διαβίωσης. Πράσινο, μεγάλοι δρόμοι, ησυχία και ωραίες παραλίες.

Συγκοινωνίες: Στη Βουλιαγμένη μπορεί κάποιος να πάει με λεωφορείο ή με το ΚΤΕΛ.

Πράσινο: Η Βουλιαγμένη είναι ολόκληρη μέσα στο πράσινο.

Αγορά: Η Βουλιαγμένη δεν είναι γνωστή για την αγορά της. Βέβαια οι κάτοικοί της μπορούν να βρουν τα πάντα για τις καθημερινές τους ανάγκες και εάν χρειάζονται κάτι περισσότερο, μπορούν να επισκεφτούν την γείτονα περιοχή της Γλυφάδας.

Μέσος όρος αγοράς/ενοικίασης: Η αγορά κυμαίνεται από 1.500€/τ.μ.- 50.000€/τ.μ. και για ενοικίαση 8€/τ.μ.- 50€/τ.μ. και επιρρεάζονται πολύ από την τοποθεσία και τη θέα που διαθέτει το οίκημα.

Κουλτούρα/διασκέδαση: Λίγα και ιδιαίτερα εστιατόρια, διάσημα café και ζαχαροπλαστεία, γνωστά bars.

Spots: Η λίμνη της Βουλιαγμένης, ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο, με υφάλμυρα νερά που ανανεώνονται συνεχώς με ιαματικές ιδιότητες, ο Ναυτικός όμιλος, η βραβευμένη με γαλάζια σημαία οργανωμένη Ακτή Βουλιαγμένης που εκτείνεται σε μία έκταση 76 στρεμμάτων και μήκος παραλίας 650 μέτρων. Επίσης  ο Ναός του Απόλλωνος Ζωστήρος στον Αστέρα και το Αρχαιολογικό πάρκο του Μεγάλου Καβουρίου.